Aguonų pyragas


Aguonų pyragas

Aguonų pyragas

INGREDIENTAI:
300 g aguonų,
300 g cukraus,
stiklinė maltų džiūvėsėlių,
8 kiaušiniai,
pusė šaukštelio cinamono,
500 ml neriebios grietinėlės,
stiklinė cukraus,
sviesto.

G l a j u i:
100 g juodojo šokolado,
100 ml grietinėlės,

2 šaukštai šviesaus sirupo,
šaukštelis vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:



Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite ir nuvarvinkite, sutrinkite virtuvės kombainu. Atskirkite kiaušinių trynius, įmaišykite į aguonas kartu su cukrumi ir cinamonu. Iki standžių putų suplakite baltymus, įmaišykite į tešlą. Pamažu suberkite džiūvėsėlius.

Kepimo formą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Nedideliame puode nuolat maišant virkite grietinėlę su cukrumi, kol skystis šiek tiek sutirštės ir taps gelsvas.

Išverskite pyragą ant lėkštės apačia į viršų, subadykite pagaliuku ir palikite atvėsti. Supilkite paruoštą grietinėlę ant pyrago, leiskite susigerti. Paruoškite glajų. Puode ištirpinkite šokoladą, supilkite grietinėlę, sirupą, kai paviršius pradės garuoti, įmaišykite vanilinį cukrų. Užpilkite glajų ant pyrago, leiskite sustingti.