Imbieriniai keksiukai

Imbieriniai keksiukai
Imbieriniai keksiukai

INGREDIENTAI:
Didelė kriaušė,
šaukštas citrinų sulčių,
100 g cukraus sirupo,
3 šaukštai rudojo cukraus,
75 g sviesto,
150 g miltų,
pusė šaukštelio maltų imbierų,
ketvirtadalis maltų kvapiųjų pipirų,
pusė šaukštelio sodos,
kiaušinis,

GAMINIMAS:

1. 8 mažas keksiukų formeles patepame sviestu ir išklojame kepimo popieriumi.
2. Kriaušę nulupame, išpjauname sėklalizdį, minkštimą supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį su šaltu vandeniu skiestomis citrinų sultimis (kad nepatamsėtų).
3. Į nedidelį puodą supilame sirupą, sudedame sviestą ir suberiame cukrų. Nustatome mažą kaitrą ir kaitiname, kol sviestas ištirpsta. Atvėsiname.
4. Į dubenį persijojame 100 g miltų, suberiame prieskonius ir sodą. Paskui suberiame likusius miltus, supilame sirupo, sviesto ir cukraus masę, įmušame kiaušinį. Išplakame. Sudedame į formeles.
5. Nuo kriaušės nupilame vandenį. Kriaušę sutriname.
6. Keksiukus įpjauname, o į kiekvieną įpjovą įdedame trintos kriaušės.
7. Kepame 170° C karštumo orkaitėje 35 minutes.
8. Vėsiname 10 minučių ant kepimo grotelių. Paskui formeles apverčiame ir išimame keksiukus. Apšlakstome juos medumi.