Keksas

Keksas
Keksas

INGREDIENTAI:
100 g juodojo šokolado,
40 ml stiprios ekspreso kavos,
40 ml kavos likerio,
200 g sviesto,
250 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
5 kiaušiniai (geriau - kaimiški),
250 g ir 2-3 šaukštai miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
3 kiaušinių baltymai.

GAMINIMAS:

Šokoladą sutrupinkite ir ištirpinkite dubenyje, įstatytame į karšto vandens vonelę. Ekspreso kavą sumaišykite su kavos likeriu. Kambario temperatūros sviestą elektriniu maišikliu išsukite su 200 g cukraus, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.

Į masę maišant po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus, gerai išsukite. Tešlą padalykite per pusę. Vieną dalį sumaišykite su šokolado mase ir 2-3 šaukštais miltų, sukrėskite į sviestu išteptą ir maltais džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą, išlyginkite paviršių.

Likusią tešlos dalį sukrėskite į kepimo formą ant rudos tešlos, šiek tiek pamaišykite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 70-80 minučių. Kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi plakite tol, kol susidarys standžios putos. Sukrėskite ant kekso ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje, kol baltymai paruduos.