Keksiukai su šilauogėmis

Keksiukai su šilauogėmis
Keksiukai su šilauogėmis


INGREDIENTAI:
3 kiaušiniai,
300 g miltų,
120 g sviesto,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
nedidelis indelis jogurto,
150 g cukraus,
2 šaukštai grietinėlės,
šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelių,
pagal skonį vanilinio cukraus,
kelios saujelės šaldytų šilauogių (galite keisti ir kitokiomis šaldytomis uogomis).
GAMINIMAS:

Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu. Tada palengva šaukštu įmaišykite
jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles. Miltus sumaišykite su kiaušinių masę.

Kad uogos tešloje tolygiai pasiskirstytų, jas apvoliokite krakmole ir suberkite į tešlą. Į specialias keksiukų formeles krėskite po truputį tešlos, ant viršaus dar berkite uogų. Keksiukus kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Tiekite apibarsščius milteliniu cukrumi.