Keptas pyragas su kriaušėmis

Keptas pyragas su kriaušėmis Keptas pyragas su kriaušėmis




INGREDIENTAI:
T e š l a i:
200 g sviesto,
100 g cukraus,
kiaušinis,
5-7 šaukštai tirpiosios kavos,
200 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių.

Į d a r u i:4-5 didelės kriaušės,
1/2 stiklinės lazdynų riešutų,
3-4 kiaušiniai,
stiklinė tirštinto pieno.

GAMINIMAS:

Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą ir valandą palaikykite ją šaltoje vietoje. Tada iškočiokite maždaug pusės centimetro storio lakštą, klokite jį į kepimo formą, užrieskite aukštyn kraštus. Kriaušes pjaukite pusiau, pašalinkite sėklas.



Puseles supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos. Kiaušinius išplakite su tirštintu pienu ir supilkite ant kriaušių. Pyragą papuoškite kapotais riešutais ir 50-60 minučių kepkite orkaitėje, 170-200 laipsnių temperatūroje.