Margas pyragas

Margas pyragas
Margas pyragas


INGREDIENTAI:
Kilogramas įvairių džiovintų vaisių (razinų, abrikosų, datulių, cukruotų citrinų arba apelsinų žievelių),
riešutų (lazdyno, migdolų, anakardžių),
300 g miltų,
250 g sviesto,
230 g rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai romo.

GAMINIMAS:

Džiovintus vaisius (išskyrus cukrintinius) nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir nuvarvinkite. Stambesnius vaisius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Riešutus kiek pasmulkinkite. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.


Kiaušiniai taip pat turėtų būti kambario temperatūros. Gerai išsukite sviestą su cukrumi. Kai cukraus grūdeliai ištirps, nuolat maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite į sviestą miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Sudėkite į tešlą džiovintus vaisius ir riešutus, įpilkite šlakelį romo, išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, pašaukite į 150 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite maždaug dvi valandas. Mediniu galiuku patikrinkite, ar pyragas iškepė. Leiskite atvėsti: uždenkite švaria šluoste ir palaikykite mažiausiai 4 val., dar geriau-per naktį.