Meduolinis pyragas

Meduolinis pyragas Meduolinis pyragas

INGREDIENTAI:
3 kiaušinių,
3 valg. šaukštai cukraus,
2 valg. šaukštai kvietinių miltų,
1 valg. šaukštas krakmolo,
1/2 val. šaukštai malto imbiero,
1/2 valg. šaukštai malto cinamono,
1/2 valg. šaukštai maltų juodųjų pipirų,
100 ml gervuogių arba kokio nors kito likerio
.

K r e m u i:
250 g sūrio Mascarpone,
1 valg. šaukštas vanilinio cukraus,
500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės.

P a p u o š i m u i:
gervuogių,
šaltalankių uogų,
smulkintų žemės riešutų,
tarkuoto baltojo šokolado ir
rudojo cukraus.
GAMINIMAS:

Išplakite sviestą su cukrumi, kad jie taptų purios masės. Atskirai sumaišykite sausus ingredientus (miltus, krakmolą bei prieskonius) ir supilkite juos į sviesto masę. Gautą tešlą sudėkite į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą. Kepkite orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje apie 15 min.



Vėliau atvėsinkite pyragą, patepkite paviršių likeriu ir gervuogių džemu tolygiu sluoksniu. Norėdami paruošti kremą, sumaišykite sūrį, vanilinį cukrų ir plaktą grietinėlę.