Plikytos bandelės su įdaru |
Plikytų bandelių su įdaru receptas
INGREDIENTAI:
1 stiklinė vandens,
100 g sviesto,
1,5 stiklinės miltų,
4-5 kiaušiniai,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos.
Įdarui: 200 g karšto rūkymo žuvies,
100 g žaliųjų žirnelių,
50 g fermentinio sūrio,
100 g majonezo.
100 g sviesto,
1,5 stiklinės miltų,
4-5 kiaušiniai,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos.
Įdarui: 200 g karšto rūkymo žuvies,
100 g žaliųjų žirnelių,
50 g fermentinio sūrio,
100 g majonezo.
GAMINIMAS:
Į užvirusį vandenį sudedamas sviestas ir suberiama druska. Jais pastoviai maišant ant verdančio vandens vonelės užplikomi miltai. Tešla pravėsinama ir į ją po vieną įsukami kiaušiniai. Bandelės formuojamos ant riebalais išteptos skardos pro konditerinį švirškštą arba maišelį.
Kepama įkaitintoje orkaitėje, jos neatidarinėjant apie 25 min., ir dar 5 min. bandelės padžiovinamos išjungtoje. Į atvėsintų bandelių tuštumas, nupjovus viršų, pridedama įdaro ir vėl uždengiama nupjautąja dalimi. Puošiama bandelę uždedant ant salotos lapo arba į įdarą įsmeigiant petražolės šakelę.
Rūkyta žuvis atskiriama nuo kaulų bei susmulkinama, sudedami žirneliai, tarkuotas fermentinis sūris ir viskas sujungiama majonezu. Ši masė dedama į bandelių tuštumas.
Kepama įkaitintoje orkaitėje, jos neatidarinėjant apie 25 min., ir dar 5 min. bandelės padžiovinamos išjungtoje. Į atvėsintų bandelių tuštumas, nupjovus viršų, pridedama įdaro ir vėl uždengiama nupjautąja dalimi. Puošiama bandelę uždedant ant salotos lapo arba į įdarą įsmeigiant petražolės šakelę.
Rūkyta žuvis atskiriama nuo kaulų bei susmulkinama, sudedami žirneliai, tarkuotas fermentinis sūris ir viskas sujungiama majonezu. Ši masė dedama į bandelių tuštumas.
Plikytos bandelės su įdaru