pyragas su aguonomis
INGREDIENTAI:
T e š l a i:
230 g aguonų,
300 g cukraus,
9 kiaušinių,
3/4 stiklinės džiūvėsėlių.
230 g aguonų,
300 g cukraus,
9 kiaušinių,
3/4 stiklinės džiūvėsėlių.
P a d a ž u i:
1 l pieno,
2 stiklinių cukraus.
GAMINIMAS:
Aguonas pamirkykite ir du kartus permalkite. Dėkite po vieną trynį, pilkite cukrų ir maišykite iki vientisos masės. Išplakite kiaušinio baltymus ir pilkite į masę kartu su džiūvėsėliais. Kepkite 25-30 min. vidutinio karštumo orkaitėje, geriausia torto formoje.
Ruoškite padažą: pieną virkite su cukrumi, kol pagelsta, tada pilkite šaukštu ant atvėsusio pyrago, kad jo įsigertų į kepinį. Palikite dalį padažo užpilti ant viršaus, jį dar pavirinkite, kol sutirštės.