Pyragas su apelsinų kremu

Pyragas su apelsinų kremu Pyragas su apelsinų kremu

INGREDIENTAI:
P a g r i n d u i:
1 lakšto sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 kiaušinio,
6 kivių.

K r e m u i:
4 didelių kiaušinių,
4 apelsinų (nutarkuotų odelių ir sulčių),
350 g cukraus pudros,
225 g sviesto,
1 valgomojo šaukšto kukurūzų miltų.

GAMINIMAS:

Puode iki putų išplakite kiaušinius, sudėkite nutarkuotas apelsino odeles ir supilkite jų sultis, suberkite cukraus pudrą, kubeliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą ir kukurūzų miltus. Viską nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės (apie 8 min.). Sumažinkite ugnį ir dar dvi tris minutes virkite kremą (maišydami). Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.



Iš sluoksniuotos tešlos išpjaukite 22 cm apskritimą. Dėkite jį ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir subadykite šakute. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir 20 min. kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsintą pyrago pagrindą aptepkite kremo sluoksniu ir gausiai apdėkite plonomis pjaustytų kivių riekelėmis.