Pyragas su juodaisiais serbentais

Pyragas su juodaisiais serbentais
Pyragas su juodaisiais serbentais



INGREDIENTAI:
P a g r i n d u i:
240 g juodojo šokolado,
200 g sviesto,
4 kiaušiniai,
puodelis cukraus,
puodelis miltų,
šaukštas kakavos miltelių,
šaukštas tirpios kavos,
pagal skonį vanilės esencijos,
žiupsnelis druskos.


Į d a r u i:
500 g maskarponės,
pakelis riebios varškės,
4 šaukštai cukraus,
3 kiaušiniai.

U ž p i l u i:
250 g juodųjų serbentų,
šaukštas krakmolo,
3 šaukštai cukraus,
keli šlakeliai citrinų sulčių.
GAMINIMAS:

Puodelyje virš garų ištirpinkite šokoladą ir sviestą, suberkite vanilę, gerai išmaišykite, tada puodelį nukelkite nuo garų ir elektriniu plakikliu po vieną įplakite kiaušinius. Atskirame inde miltus sumaišykite su kakava ir kava, viską berkite į šokolado ruošinį, gerai išsuktą masę pilkite į karščiui atsparią kepimo formą.



Kepkite apie 20 min. vidutinio karštumo orkaitėje, tada atvėsinkite. Elektriniu plakikliu maskarponę, varškę ir cukrų išplakite iki vientisos masės, po vieną įplakite kiaušinius. Varšės masę pilkite ant šokoladinio pagrindo ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 50 min., tada atvėsinkite ir per naktį palikite šaldytuve.



Prieš tiekdami kepinį apipilkite serbentų užpilu: uogas pakaitinkite, sumaišykite su cukrumi, krakmolu, citrinų sultimis, atvėsinkite ir tolygiai paskirstykite ant pyrago. Tiekite supjaustytą gabaliukais.