pyragas su marcipanais

pyragas su marcipanais

pyragas su marcipanais

INGREDIENTAI:
400 g margarino,
25 g mielių,
150 ml pieno,
3 kiaušiniai,
500 g miltų,
250 g cukraus,
200 g marcipaninės masės,
1 sauja džiovintų spanguolių,
cukraus pudros pyragui pabarstyti.

GAMINIMAS:

Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus ir šlakeliu šilto pieno. Pastatytkite šiltai, kad iškiltų. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite šiltą (apie 37 laipsnius) pieną ir suplakite. Suberkite miltus ir sudėkite iškilusias mieles. Tešlą minkykite apie 20-30 min. ant sviestu pateptos lentos. Kuo ilgiau minkysite, tuo kokybiškesnis bus pyragas.



Išminkytą tešlą padalykite į 5-6 gabalėlius, palyginkite riebalais pateptomis rankomis ir kiekvieną įdėkite į atskirą indą. Uždenkite lininiais rankšluoščiais ir pastatykite šiltai, kad iškiltų. Kai tešlos gabaliukai išsipūs, imkite po vieną, dėkite ant margarinu patepto stalviršio ir rankomis padarykite kuo plonesnį tešlos lakštą.

Jį aptepkite minkštu margarinu ir pabarstykite cukrumi. Taip padarykite su visais tešlos gabalais, dėdami juos vieną ant kito. Paskutinio lakšto (taip pat patepto margarinu ir pabarstyto cukrumi) viename krašte padėkite voleliu iškočiotą marcipaninę masę ir visą lakštą apibarstykite spanguolėmis.

Tešlą susukite voleliu ir atsargiai padėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (ji turėtų būti gana gili, nes kepant iš pyrago išteka nemažai riebalų) Kepkite 200 laipsnių temperatūros orklaitėje apie 1 val. Tada temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite dar apie 30 minučių. Kepant pyrago viršų kartkartėmis palaistykite ištekėjusiu margarinu. Atvėsinkite neišėmę iš formos. Viršų pabarstykite cukraus pudrą.