Pyragas su migdolais

Pyragas su migdolais Pyragas su migdolais

INGREDIENTAI:
400 g rabarbarų,
230 g cukraus,
300 g miltų,
220 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
50 g kapotų migdolų,
400 g braškių,
1 šaukšto cukraus pudros.

GAMINIMAS:

Rabarbarus supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su 50 g cukraus ir palikite 30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Miltus persijokite į dubenį, sudėkite sviestą, įberkite 180 g cukraus, vanilinį cukrų ir druskos. Viską išmaišykite, tuomet sutrupinkite tešlą pirštais.



Du trečdalius paruoštų trupinių berkite į riebalais suteptą kepimo formą, paspauskite, padarykite 2 cm aukščio kraštelius. Migdolus sumaišykite su liusiais tešlos trupiniais. Kepimo formą pašaukite į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite 15 min., kol vos paruduos.

Braškes supjaustykite, sumaišykite su rabarbarais ir išdėliokite ant iškepusios tešlos. Apibarstykite tešlos trupinių su migdolais mišiniu ir paspauskite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 35-40 minučių. Atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.