Pyragas su varške ir abrikosais

Pyragas su varške ir abrikosais
Pyragas su varške ir abrikosais



INGREDIENTAI:
T e š l a i:
200 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
125 g minkšto margarino,
kiaušinis,
100 g cukraus.

Į d a r u i:
250 g varškės,
50 g cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
50 g maltų migdolų,
20 g krakmolo,
500 g konsevuoti abrikosų.


U ž p i l u i:
2 šaukštai abrikosų marmelado.
GAMINIMAS:

Miltus nusijokite su kepimo milteliais ir sumaišykite su cukrumi, margarinu ir kiaušiniu. Išminkykite tešlą. 3/4 tešlos įklokite į apvalią kepimo formą. Išlyginkite paviršių. Iš likusios tešlos padarykite 2 cm aukščio volelį ir išklokite aplink tešlos kraštus.



Įdarui sumaišykite varškę, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, migdolus ir krakmolą. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos. Konservuotus abrikosus nuvarvinkite ir išdėliokite ant varškės masės.



Šaukite į 175-200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite apie 50 minučių. Abrikosų marmeladą pakaitinkite iki užvirimo, įpilkite šaukštą vandens, išmaišykite ir apliekite iškepusį pyragą.