Pyragas

Pyragas Pyragas



INGREDIENTAI:
T e š l a i:
450 g miltų,
2 kiaušinių,
200 g cukraus,
200 g šalto sviesto,
2 šaukštelių kepimo miltelių.


O b u o l i ų įdarui:
300 g tarkuotų obuolių,
3 šaukštelių cukraus,
1 šaukštelio cinamono.

V a r š k ė s įdarui:
500 g varškės,
kiaušinio,
2 šaukštelių vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:

Paruoškite tešlą: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pasidaro puri, vientisa masė (elektriniu plakikliu plakite apie 8 min.). Miltus ir kepimo miltelius persijokite, sviestą sutarkuokite. Į kiaušinių plakinį dėkite margariną, miltų mišinį ir išminkykite tešlą.



Masė turi būti minkšta, tačiau prie rankų nelipni. Tešlą padalinkite į 2 dalis. Vieną dėkite į šaldytuvą, o kita išklokite skardą ir subadykite šakute. Kepkite apie 15 min 180 laipsnių orkaitėje (kol apkepa, bet neiškepa). Obuolių įdaeas: nulupkite obuolius, juos sutarkuokite tarka, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

Varškės įdaras: varškę permalkite ir ištrinkite su kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi. Ištraukite apkepusį pyrago pirmąjį sluoksnį iš orkaitės, ant viršaus paskleiskite obuolių įdarą. Ant jo dėkite varškės įdarą. Kadangi pirmasis sluoksnis kepdamas iškyla, neišsigąskite, kad netilps į skardą, nes sudėjus įdarus, jis kiek susmenga.



Pyrago viršų reikia užkloti likusia tešlos dalimi. Galite daryti taip: imti tešlos gabaliuką, padaryti rutuliuką, jį suploti ir dėti ant varškės, galite tarkuoti. Pyrago viršų "užklijuokite" tešla ir ją subadykite. Kepdamas pyragas gražiai susilygina ir nelieka jokių tarpelių. Kepkite apie valandą 180 laipsnių orkaitėje.