Šlapias pyragas
INGREDIENTAI:
250 g miltų,
150 g sviesto,
100 g miltelinio cukraus,
nutarkuotų vienos citrinos žievelių,
2 kiaušinių tryniai,
žiupsnelis druskos,
5 vidutinio dydžio obuoliai,
3 šaukštai cukraus,
arbatinis šaukštelis malto imbiero,
sauja išmirkytų razinų.
150 g sviesto,
100 g miltelinio cukraus,
nutarkuotų vienos citrinos žievelių,
2 kiaušinių tryniai,
žiupsnelis druskos,
5 vidutinio dydžio obuoliai,
3 šaukštai cukraus,
arbatinis šaukštelis malto imbiero,
sauja išmirkytų razinų.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinių trynius, sviestą, miltelinį cukrų ir pusę kiekio tarkuotų citrinos žievelių, įberkite druskos, įpilkite šlakelį vandens. Užminkykite tešlą, padalykite į dvi dalis. Iš vienos iškočiokite apskritą 0,5 cm storio lakštą.
Kepimo indą ištepkite sviestu, išklokite tešlos lakštu. Indą ir likusią tešlą padėkite į šaldytuvą. Obuolius supjaustykite kubeliais, sumaišykite su cukrumi, citrinos žievelėmis, imbieru ir razinomis, sudėkite į keptuvę, įpilkite šaukštą vandens ir maišat kaitinkite ant silpnos ugnies maždaug 5 min.
Iš likusios tešlos iškočiokite apskritą lakštą. Sudėkite įdarą į tešla išklotą indą, tešlos kraštus patepkite kiaušinio baltymu, užklokite tešlo0s lakštu, kraštus užspauskite. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
Kepimo indą ištepkite sviestu, išklokite tešlos lakštu. Indą ir likusią tešlą padėkite į šaldytuvą. Obuolius supjaustykite kubeliais, sumaišykite su cukrumi, citrinos žievelėmis, imbieru ir razinomis, sudėkite į keptuvę, įpilkite šaukštą vandens ir maišat kaitinkite ant silpnos ugnies maždaug 5 min.
Iš likusios tešlos iškočiokite apskritą lakštą. Sudėkite įdarą į tešla išklotą indą, tešlos kraštus patepkite kiaušinio baltymu, užklokite tešlo0s lakštu, kraštus užspauskite. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.