Sluoksniuotas pyragas su mėlynėmis
INGREDIENTAI:
15 g mielių,
1 stiklinė pieno,
1 šaukštas cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
2 stiklinės miltų,
2 tryniai,
250 g sviesto.
Į d a r u i:
1 stiklinė mėlynių,
3 šaukštai cukraus,
50 g susmulkintų lazdynų riešutų.
1 stiklinė pieno,
1 šaukštas cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
2 stiklinės miltų,
2 tryniai,
250 g sviesto.
Į d a r u i:
1 stiklinė mėlynių,
3 šaukštai cukraus,
50 g susmulkintų lazdynų riešutų.
G l a j u i:
1 baltymas,
200 g cukraus pudros,
1 šaukštelis citrinų sulčių,
0,5 stiklinės mėlynių.
GAMINIMAS:
Mieles sumaišykite su cukrumi, įpilkite šilto (35 laipsnių) pieno, įberkite truputį druskos ir pusę miltų. Išmaišykite, pastatykite šiltai ir leiskite tešlai pakilti. Tada sudėkite trynius, 50 g sutarkuoto sviesto ir suberkite likusius miltus.
Gerai išminkykite ir vėl kildinkite. Kai tešla pakils, ją iškočiokite, ant jos dėkite 200 g tešlos minkštumo sviesto ir sulankstykite tešlą kaip voką. Tešlą šaldykite apie 15 min., kočiokite ir vėl sulankstykite. Taip kočiokite ir lankstykite 3-4 kartus.
Paskutinį kartą iškočioję ant tešlos sudėkite su cukrumi bei riešutais sumaišytas mėlynes. Tešlą susukite kaip vyniotinį, dėkite į miltais pabarstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val.
Kai pyragas iškeps, jį aptepkite iš baltymo, cukraus pudros ir citrinų sulčių pagamintu glajumi, pabarstykite mėlynėmis ir padžiovinkite vėstančioje orkaitėje, kol sukietės glajus.
Gerai išminkykite ir vėl kildinkite. Kai tešla pakils, ją iškočiokite, ant jos dėkite 200 g tešlos minkštumo sviesto ir sulankstykite tešlą kaip voką. Tešlą šaldykite apie 15 min., kočiokite ir vėl sulankstykite. Taip kočiokite ir lankstykite 3-4 kartus.
Paskutinį kartą iškočioję ant tešlos sudėkite su cukrumi bei riešutais sumaišytas mėlynes. Tešlą susukite kaip vyniotinį, dėkite į miltais pabarstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val.
Kai pyragas iškeps, jį aptepkite iš baltymo, cukraus pudros ir citrinų sulčių pagamintu glajumi, pabarstykite mėlynėmis ir padžiovinkite vėstančioje orkaitėje, kol sukietės glajus.