Sluoksniuotas pyragas su mėlynėmis

 Sluoksniuotas pyragas su mėlynėmisSluoksniuotas pyragas su mėlynėmis


INGREDIENTAI:
15 g mielių,
1 stiklinė pieno,
1 šaukštas cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
2 stiklinės miltų,
2 tryniai,
250 g sviesto.

Į d a r u i:
1 stiklinė mėlynių,
3 šaukštai cukraus,
50 g susmulkintų lazdynų riešutų.


G l a j u i:
1 baltymas,
200 g cukraus pudros,
1 šaukštelis citrinų sulčių,
0,5 stiklinės mėlynių.
GAMINIMAS:

Mieles sumaišykite su cukrumi, įpilkite šilto (35 laipsnių) pieno, įberkite truputį druskos ir pusę miltų. Išmaišykite, pastatykite šiltai ir leiskite tešlai pakilti. Tada sudėkite trynius, 50 g sutarkuoto sviesto ir suberkite likusius miltus.



Gerai išminkykite ir vėl kildinkite. Kai tešla pakils, ją iškočiokite, ant jos dėkite 200 g tešlos minkštumo sviesto ir sulankstykite tešlą kaip voką. Tešlą šaldykite apie 15 min., kočiokite ir vėl sulankstykite. Taip kočiokite ir lankstykite 3-4 kartus.

Paskutinį kartą iškočioję ant tešlos sudėkite su cukrumi bei riešutais sumaišytas mėlynes. Tešlą susukite kaip vyniotinį, dėkite į miltais pabarstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val.



Kai pyragas iškeps, jį aptepkite iš baltymo, cukraus pudros ir citrinų sulčių pagamintu glajumi, pabarstykite mėlynėmis ir padžiovinkite vėstančioje orkaitėje, kol sukietės glajus.