Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas

INGREDIENTAI:
150 g miltų,
150 g cukraus,
kiaušinis,
pusė stiklinės kakavos,
šaukštelis kepimo miltelių,
šaukštelis sodos,
sauja graikinių riešutų,

50 g sviesto,
miltelinio cukraus.
GAMINIMAS:


Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, palikite šiek tiek atvėsti. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir sodą, įpilkite stiklinę šilto vandens, maišykite, kol neliks cukraus grūdelių. Įmuškite kiaušinį, supilkite sviestą, suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.

Nedidelę skardą patepkite sviestu, supilkite tešlą, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug pusvalandį. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar pyragas iškepė. Atvėsinkite, pabarstykite milteliniu cukrumi, supjaustykite kvadratėliais. Šį pyragą galima valgyti ir karštą. Bus dar skaniau, jei patieksite su vanilinių ledų rutuliukais, apšlakstykite klevų sirupu.