Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas




INGREDIENTAI:
Šokoladinis pyragas200 g juodojo šokolado,
5 kiaušiniai,
100 g cukraus,
100 g sviesto,
100 ml miltų,
2 šaukštai stiprios paruoštos kavos.

Šokolado g l a j u i:
100 g juodojo šokolado,
100 ml grietinėlės,

2 šaukštai šviesaus sirupo,
šaukštelis vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:

Sulaužykite šokoladą, sudėkite į karščiui atsparų dubenį, suberkite cukrų, supilkite kavą, sudėkite sviestą. Kelioms minutėms pašaukite į mikrobangų krosnelę. Leiskite masei šiek tiek atvėsti. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.


Elektriniu plakikliu iki standumo suplakite baltymus. Į šokolado masę įmaišykite kiaušinių trynius ir miltus, sukrėskite baltymus ir atsargiai išmaišykite. Kepkite pyragą 170 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje 30-40 minučių.

Šokoladą susmulkinkite, suberkite į metalinį dubenį, įstatykite jį į puodą su vandeniu, maišydami, kaitinkite, kol šokoladas išsilydys. Supilkite grietinėlę, sirupą, kai paviršius pradės garuoti, įmaišykite vanilinį cukrų.


Kai pyragas atvės, ant viršaus supilkite glajų ir paskirstykite peiliu, leiskite šiek tiek sustingti.