varškės pyragas

varškės pyragas

varškės pyragas



INGREDIENTAI:
T e š l a i:
5 kiaušiniai,
100 g cukraus,
8 šaukštai miltų,
šaukštelis vanilinio cukraus,
100 g džemo ar marmelado,
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių.


V a r š k ė s masei:
500 g riebios varškės,
150 g cukraus,
50 g sviesto,
5 kiaušiniai,
pakelis vanilinio cukraus,
4 šaukštai krakmolo,
50 g razinų.
GAMINIMAS:

Trynius atskirkite nuo baltymų ir ištrinkite su cukrumi. Supilkite miltus, vanilinį cukrų ir viską išmaišykite. Į tešlą sudėkite atskirai iki standumo išplaktus baltymus, atsargiai išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pagrindą aptepkite marmeladu.



Gaminkite viršutinį sluoksnį, varškę ištrinkite su cukrumi, po truputį dėkite sviestą, atskirtus kiaušinių trynius, krakmolą, vanilinį cukrų. Galiausiai suberkite nuplautas ir nusausuntas razinas ir sudėkite iki standumo išplaktus baltymus. Atsargiai viską išmaišykite ir sukrėskite ant iškepusio pagrindo. Pašaukite į orkaitę ir kepkite toje pačioje temperatūroje dar apie 20 minučių.