Vyšnių pyragas

Vyšnių pyragas
Vyšnių pyragas

INGREDIENTAI:
200g. sviesto,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
400g. grietinės,
9 kiaušinio tryniai,
1 kiaušinis,
dvi stiklinės cukraus,
0,5l. tirštos vyšnių uogienės,
kakavos,
aliejaus.

GAMINIMAS:

Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymo ir juos išplakame su cukrumi, vėliau dedame grietinę su kepimo milteliais, taip pat viską gerai išplakame su mikseriu, išlydome sviestą ir jį supilame į masę, vėl viską gerai išmaišome.



1/3 masės nupilame į atskira indelį ir į ją idedame kakavos, kad masė įgautų rudą spalvą, tada į ją dedame miltus pagal tešlos kietumą, gerai ją išminkome ir tada ją įdedame į šaldytuvą kad pastingtų (šaldytuve laikome kol pasidarome kitą tešlos dalį). Imame kitą masę, į ją dedame miltus pagal tešlos kietumą, ji neturi lipti prie rankų, bet ir neturi būti kieta.

Imame blėką, ją patepame aliejumi, kad neliptų tešla prie jos. Tada imame tešlą, ja išklojame blėkos apačią ir šonus, vėliau pilame uogienę(uogienė turi būti tiršta nes kitaip kai valgysite bėks). Pasiimame tešlą iš šaldytuvo ir ją tarkuojame per burokinę tarką virš uogienės iš karto ant pyrago. Dedame blėką į įkaitusią orkaitę 180C ir kepame 40min, kol aprus šonai ir viršus.



Kai atvėsta galite valgyti.