žaliosios citrinos pyragas

žaliosios citrinos pyragas
žaliosios citrinos pyragas


INGREDIENTAI:
P a g r i n d u i:
200 g sausainių,
2 šaukštų cukraus,
100 g išlydyto sviesto.

Į d a r u i:
1 skardinės (400 g)kondensuoto pieno su cukrumi,
4 žaliųjų citrinų (arba 4 mažų citrinų) sulčių,
200 ml plaktos grietinėlės.

GAMINIMAS:

Sausainius sutrupinkite virtuvės kombainu arba įdėję į maišelį sugrūskite grūstuvu. Sudėkite išlydytą sviestą ir rudąjį cukrų, išmaišykite. Prispauskite prie 24 cm skersmens atsidarančios kepimo popieriumi išklotos formos dugno ir kraštų. Jei naudojate neatsidarančią formą, prieš tai ištepkite ją išlydytu sviestu.



Kol ruošiate įdarą, į formą sudėtą pagrindą palaikykite šaltai. Ruošdami įdarą išspauskite per pusę perpjautų žaliųjų citrinų sultis. Išplakite grietinėlę, sumaišykite su kondensuotu pienu ir citrinų sultimis. Supilkite įdarą ant pagrindo. Šakute padarykite norimą raštą ir laikykite šaldytuve, kol patieksite.