Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas
Mėlynių pyragas



INGREDIENTAI:
Tešlai:
100 g sviesto,
200 g grietinės,
100 g smulkaus cukraus,
1-1,5 stiklinės miltų,
½ pakelio kepimo miltelių.

Kremui:
200 g natūralaus arba vanilinio jogurto,
100 g grietinės,
1 kiaušinis,
2 šaukštai rudojo cukraus.

Įdarui:
1 stiklinė mėlynių,
2-3 šaukšteliai rudojo cukraus.
GAMINIMAS:

Ištirpinkite sviestą, sumaišykite jį su grietine, cukrumi, įdėkite miltų ir kepimo miltelių. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad ją būtų galima rankomis išlyginti formoje. Ant tešlos suberkite uogas, apibarstykite jas cukrumi.

Pagaminkite kremą: sumaišykite visas sudedamąsias dalis, suplakite šakute ir tolygiai paskirstykite gautą masę ant uogų. Pyragą kepkite 170-180°C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

Galite paeksperimentuoti su įdaru: išbandykite smulkiai pjaustytus obuolius, braškes, bruknes, kriaušes...