Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas
Moliūgų pyragas



GAMINIMAS:

Moliūgus supjaustyti nedideliais kubeliais ir patroškinti nedideliame vandens kiekyje. Kai moliūgai suminkštėja, juos reikia sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniu tryniais. Sudėti sutarkuota citrinos žievelę. Atsargiai išmaišyti iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.

Tešlai sviestą išsukti su cukrumi, supilti citrinos sultis ir suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą 30min. palaikyti šaltai. Po to iškočioti 5mm
storio tešlos lakštą, įkloti jį į kepimo formą ir kepti 15min. 200C temperatuūros orkaitėje.

Tada ant viršaus sukrečiame moliūgų masę ir dar kepame 30-40 min. Atvėsusį pyragą supjaustyti trikampiais gabalėliais. Juos papuošti plakta pasaldinta grietinėle.

INGREDIENTAI:
1 kg moliūgų,
5 šaukštai cukraus,
3 kiaušiniai,
1 citrinos žievelė.

Tešlai:
200 g sviesto,
2 šaukštai cukraus,
1 citrinos sultys,
300 g miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Papuošimui:
200 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus.