Morenginis citrinų pyragas

Morenginis citrinų pyragas
Morenginis citrinų pyragas

GAMINIMAS:

Tešlą atšildykite ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite apvalų lakštą. Juo iškloti apvalią, maždaug 20 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais. Visą tešlos paviršių subadykite šakute ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 20 min.

Paruoškite citrinų įdarą: nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš vaisių išspauskite sultis. Sultis sumaišykite su krakmolu. Puode užvirinkite 300 ml vandens, maišant supilkite citrinų sulčių ir krakmolo mišinį, pavirkite 2 min. ir nukelkite nuo ugnies.


Į kisielių suberkite citrinų žieveles, pusę nurodyto cukraus kiekio, sudėkite sviestą, kiaušinių trynius ir maišykite, kol masė pasidarys vienalytė. Paruoštą įdarą sukrėskite ant apkepusio tešlos lakšto. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite su likusiu cukrumi, sudėkite ant įdaryto pyrago ir 150°C karštumo orkaitėje kepkite 40-50 min. Pyragą atvėsinkite ir iš karto patiekite, nes šviežias jis skaniausias.

INGREDIENTAI:
200 g šaldytos trapios tešlos,
2 citrinos,
25 g kukurūzų krakmolo,
225 g cukraus,
15 g sviesto,
4 kiaušiniai.