Pyragas su moliūgų uogiene

Pyragas su moliūgų uogiene
Pyragas su moliūgų uogiene


INGREDIENTAI:
T e š l a i:
150 g minkšto sviesto,
šaukštas cukraus,
250 g miltų,
kiaušinis.

Į d a r u i:
stiklinė moliūgų tyrės su apelsinais.
GAMINIMAS:

Iš minkšto sviesto, cukraus, miltų, druskos ir kiaušinio užminkykite tešlą, suvyniokite ją į plėvelę ir mažiausiai valandą laikykite šaldytuve. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite apystorį lakštą, kolkite jį į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą, subadykite šakute, užtieskite kepimo popieriumi, ant viršaus paberkite kavos pupelių ar žirnių, kad tešla kepdama nepakiltų.

Tešlą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 min., kol gražiai pagels. Tada nuimkite kepimo popierių, sukrėskite moliūgų tyrę ir kepkite dar 15 min. Galite tiekti su plakta grietinėle ar šviežiais vaisiais.