Pyragėliai su kremu

Pyragėliai su kremu
Pyragėliai su kremu


INGREDIENTAI:
300 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
125 g cukraus pudros;
1 taurelė romo;
1 valg. š. citrinų sulčių;
250 ml pieno;
¼ vanilės lazdelės;
Žiupsnelis druskos;
20 g krakmolo;
4 tryniai;
50 g cukraus;
5 arb. š. želatinos;
125 ml grietinėlės. 

Pyragėliai su kremu


GAMINIMAS:

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti į norimą kiekį kvadratėlių, ar kitokios formos pyragėlių. Sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos. Tešlą subadyti mediniu pagaliuku ir palaikyti 15 min. Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Į ją pyragėlius ir kepti 15 min.

Cukraus pudrą sumaišyti su romu bei citrinų sultimis. Dar karštus tešlos pyragėlius perpjauti į du sluoksnius. Viršutinę kiekvieno pyragėlio dalį aptepti paruoštu glajumi, išdžiovinti ir ataušinti.

Įdarui pieną užvirinti su susmulkinta vanilės lazdelės šerdimi, vanilės lazdele bei žiupsneliu druskos. Krakmolą išmaišyti nedideliame kiekyje šalto vandens. Puodą su pienu nuimti nuo viryklės ir įmaišyti krakmolą. Paskui, nuolat maišant, dar kartą užvirinti ir ataušinti. Išimti vanilės lazdelę.

Trynius su cukrumi išplakti iki purios masės ir įmaišyti į ataušusį pudingą. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, nusunkti, ištirpinti ir įmaišyti į kremą. Kai kremas ims stingti, sudėti standžiai išplaktą grietinėlę. Kremą supilti į siaurą keturkampę formą ir palaukti, kol jis sustings. Paskui jį drėgnu peiliu supjaustyti griežinėliais. Kremą dėti ant apatinių pyragėlių lakštų ir uždėti viršutinius. Patiekti iš karto. Galima puošti įvairiomis uogomis ar vaisiais.

Pyragėliai su kremu