Rikotos pyragas

Rikotos pyragas
Rikotos pyragas



INGREDIENTAI:
1,5 pakelio sausainių "Gaidelis",
120 g sviesto,
2 šaukštai cukraus,
130 g graikinių riešutų,
500 g rikotos,
indelis kondensuoto pieno,

2 šaukštai skysto medaus,
3 šaukštai želatinos,
250 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
8 šaukštai trintų šaldytų braškių,
šaukštelis krakmolo.
GAMINIMAS:

Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite. Sausainius stambiai sutrupinkite ir sumaišykite su riešutais. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir masę gerai ištrinkite pirštais. Dėkite į nepridegančią apvalią kepimo formą aukštesniais kraštais (maždaug 24 skersmens) ir išlyginkite.

Suspauskite, kad masė kiek suliptų, ir 12 min. pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Želatiną išbrinkinkite. Rikotą sukrėskite į dubenį, supilkite saldintą kondensuotą pieną, sukrėskite medų ir viską gerai išmaišykite. Grietinėlę standžiai išplakite ir atsargiai įmaišykite į rikotos masę.

Maišydami supilkite karšto vandens vonelėje ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Masę supilkite ant sausainių papločio, paviršių gražiai išlyginkite ir kiškite pyragą į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekdami pyragą apliekite trintomis braškėmis.