Sluoksniuotos tešlos pyragas


Sluoksniuotos tešlos pyragas
Sluoksniuotos tešlos pyragas su migdolais ir vanilinio pudingo įdaru


INGREDIENTAI:
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos.
100 g sviesto arba margarino;
200 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
200 g plokštelėmis pjaustytų migdolų;
4 valg. š. pieno.

Įdarui:

1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
500 ml pieno;

3 valg. š. cukraus;
Žiupsnelis druskos;
250 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ir įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sviestą arba margariną išlydyti, suberti cukrų, vanilinį cukrų bei migdolų plokšteles ir pakaitinti keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pamaišyti, kol cukrus virs karamele. Supilti pieną. Masę užtepti ant sluoksniuotos tešlos ir kepti orkaitėje 25 min.

Įdarui iš vanilinio pudingo miltelių, cukraus, druskos ir pieno išvirti pudingą. Jį pastatyti šaltai. Įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę. Iškepusią tešlą ataušinti ir perpjauti į du sluoksnius. Apatinę dalį aptepti įdaru, uždėti viršutinę dalį ir truputį paspausti. Patiekti šviežią.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su migdolais ir vanilinio pudingo įdaru