Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su slyvomis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su slyvomis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su slyvomis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su slyvomis


INGREDIENTAI:
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 kiaušinis;
300 g trintų slyvų tyrės arba uogienės;
2 valg. š. kapotų migdolų;
2 valg. š. romo.
GAMINIMAS:

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti į 10 kvadratų. Kiaušinio
baltymą atskirti nuo trynio ir išplakti. Juo aptepti tešlos lakštų kraštus. Slyvų tyrę arba uogienę sumaišyti su romu bei kapotais migdolais. Į kiekvieno tešlos kvadrato vidurį įdėti po šaukštą įdaro. Tešlos kvadratus per pusę perlenkti ir kraštus stipriai suspausti. Pyragėlius po vieną kartą perdurti mediniu pagaliuku ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepti likusiu tryniu. Kepti iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 min. Patiekti su vaniliniu padažu arba ledais.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su slyvomis