Šokolao pyragas


Šokolao pyragas


INGREDIENTAI:
Po 100 g juodojo šokolado ir
sviesto,
stiklinė cukraus,
0,5 stiklinės miltų,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
150 g aviečių uogienės,
3 kiaušiniai,
pagal skonį vanilinio cukraus ir
migdolų esencijos,

kakavos (pyragui papuošti).
GAMINIMAS:

Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje virš garų, tada įmaišykite migdolų esenciją, cukrų, vanilinį cukrų, uogienę ir viską gerai atvėsinkite. Į šokolado masę po vieną įmaišykite kiaušinius. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, tešlą pagal skonį pasūdykite.

Į miltus supilkite šokolado masę ir gerai išmaišykite. Masę sukrėskite į riebalais pateptą kepimo skardą ir kepkite pyragą karštoje orkaitėje apie 35-40 min.

Atvėsusį pyragą pjaustykite ir apibarstykite kakavos milteliais. Uogienės tiesiai į tešlą galite ir nepilti, o tolygiai paskleiskite per vidurį užpylus truputį tešlos.

Komentarai