Trapios tešlos pyragas su graikiniais riešutais



Trapios tešlos pyragas su graikiniais riešutais




GAMINIMAS:

Ruošdami trapią tešlą į miltus įdėkite minkštą sviestą, grietinę, kiaušinio trynį ir kepimo miltelius. Greitai viską suminkykite ir valandai padėkite į šaldytuvą. Galima naudoti ir parduotuvėje pirktą jau paruoštą trapią tešlą.

Įdarui pirmiausia paruoškite karamėlę: puode ant karštos ugnies ištirpinkite cukrų, įdėkite ir ištirpinkite sviestą, po to įpilkite grietinėlę. Į masę sudėkite susmulkintus graikinius riešutus. Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą ir 10 minučių apkepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.


Išėmę aptepkite abrikosų džemu, supilkite riešutų ir karamėlės masę ir dar pakepkite 10 minučių. Patiekite su ledais.

INGREDIENTAI:
150 g miltų,
3 valgomųjų šaukštų grietinės,
75 g sviesto,
60 g cukraus,
1 kiaušinio trynio,
žiupsnelis kepimo miltelių.

Įdarui:
150 g graikinių riešutų,
3 valgomųjų šaukštų abrikoso džemo,
100 g cukraus,
70 g sviesto,
50 g grietinėlės.

Komentarai