Trapus pyragas su karamelizuotais riešutais

Trapus pyragas
Trapus pyragas su karamelizuotais  riešutais

GAMINIMAS:

Dubenyje kiaušinio trynį ištrinkite su cukrumi, įmaišykite sviestą, grietinę, miltais ir kepimo milteliais. Užminkykite tešlą ir valandą laikykite šaldytuve.

Graikinius riešutus sukapokite. Įdarui skirtą sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite cukrų ir kepinkite, kol jis pasidarys šviesiai rudos spalvos. Tada supilkite grietinėlę ir pavirkite minutę. Suberkite riešutus ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų karamele.


Tešlą plonai iškočiokite įklokite į skardą, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Ištraukite, aptepkite abrikosų džemu ant viršaus sudėkite riešutų masę ir išlyginkite. Kepkite 180 °C karštyje 10 minučių.

INGREDIENTAI:
Kiaušinio trynys,
60 g cukraus,
75 g sviesto,
3 šaukštai grietinės,
150 g miltų,
ketvirtadalis šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui:
200 g graikinių riešutų,
70 g sviesto,
100 g cukraus,
100 ml grietinėlės,
4-5 šaukštai abrikosų džemo.