Dvisluoksnis obuolių pyragas

Dvisluoksnio obuolių pyrago receptas
Dvisluoksnio obuolių pyrago receptas

INGREDIENTAI:
Šviesi tešla:
150g miltų,
50g cukraus,
50g sviesto,
2 kiaušiniai,
50g grietinės,
truputis druskos,
0,5 a.š. kepimo miltelių.

Kakavinė tešla:
120g miltų,
2 nedideli kiaušiniai,
100g sviesto,
150ml pieno,

100g cukraus,
40g ar kiek daugiau kakavos,
žiupsnelis maltos kavos,
0,5a.š. kepimo miltelių,
0,5a.š. vanil. cukraus,
dubenėlis smulkiai pjaustytų obuolių.
GAMINIMAS:

Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pat: ištrinti su cukrumi ir vanil. cukrumi sviestą, įberti truputį druskos, įmušti po vieną kiaušinius ir tešlas gerai išplakti.

Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šia tešla iškloti kepimo formos dugną.

Pieną, sumaišytą su dalimi cukraus pakaitinti, įberti kakavos, truputį maltos kavos ir maišant, kad kakava gerai išsimaišytų, pakaitinti iki užvirimo. Palikti kiek atvėsti. Į antrą tešlą pilti paruoštą kakavą, taip pat miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišius tešlą iki vienalytės masės, suberti pjaustytus obuolius. Tamsią kakavinę tešlą sukrėsti ant šviesios.

Pyragą dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti apie 180 laipsnių temperatūroje. Kurį laiką pakepus į kepinį įbesti medinį pagaliuką. Jie ištraukus jis bus sausas, prie jo nebus prilipusi tešla- pyragas iškepęs.

Dvisluoksnis obuolių pyragas