Migdolų pyragas

Migdolų pyrago receptas
Migdolų pyrago receptas

INGREDIENTAI:
4 kiaušiniai;
100 g cukraus;
3 valg. š. vanilinio cukraus;
175 g kapotų migdolų;
5 valg.š.maltų migdolų;
5 valg.š.miltų;
1 arb.š.kepimo miltelių;
½ citrinos tarkuota žievelė;
150 g cukraus pudros;
2 valg.š.citrinų sulčių;

2 valg.š.migdolų likerio;
Kapotų citrininės melisos lapų;
Riebalų formai patepti;
Miltų formai pabarstyti.
GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukti iki purios masės. Įmaišyti 150 g kapotų ir maltų migdolų, miltus, kepimo miltelius bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į paruoštą masę. Tešlą supilti į riebalais išteptą bei miltais pabarstytą formą ir dėti į orkaitę. Kepti 40 min.

Iki vientisos konsistencijos išmaišyti cukraus pudrą, citrinų sultis bei migdolų likerį. Likusius kapotus migdolus paskrudinti keptuvėje be riebalų. Glajų tepti ant ataušusio pyrago, pabarstyti paskrudintais migdolais ir citrininės melisos lapeliais.

Migdolų pyragas