Sluoksniuotas pyragas su varške


Sluoksniuoto pyrago su varške receptas
Sluoksniuoto pyrago su varške receptas



INGREDIENTAI:
Tešlai:

250 g miltų;
½ arb. š. acto;
Žiupsnelis druskos;
3-4 valg. š. šilto vandens;
100 g sviesto ar margarino;
50 g lydyto sviesto lakštams tepti;
Aliejaus kepimui.


Įdarui:

400-500 g varškės;
2-3 kiaušiniai;
50 g lydyto sviesto;
Pagal skonį cukraus ir medaus;
Žiupsnelis druskos;
½ citrinos.
GAMINIMAS:

Įdarui varškę ištrinkite su išplaktais kiaušiniais, sviestu, pakaitintu medumi ir cukrumi. Įberkite druskos ir nutarkuotą citrinos žievelę.

Iš tešlai skirtų produktų užminkykite masę, atvėsinkite ir padalykite į vienodas dalis, priklausomai nuo kepimo formos skersmens. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite. Iškočiotus tešlos lakštus palikite apdžiūti. Paskui sutepkite lydytu sviestu. Ant kiekvieno lakšto dėkite įdaro ir sukraukite juos vieną ant kito. Pyragą dėkite į aliejumi išteptą kepimo formą, viršų dar pašlakstykite aliejumi ir kepkite 1,5 val. vidutinio karštumo orkaitėje.

Iškepusį pyragą apšlakstykite šiltu vandeniu ir uždenkite servetėle, kad pasidarytų purus.

Sluoksniuotas pyragas su varške