Vyšnių ir varškės pyragas su trupiniais

Vyšnių ir varškės pyrago su trupiniais receptas
Vyšnių ir varškės pyrago su trupiniais receptas

INGREDIENTAI:
Tešlai:

400 g miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
150 g sviesto arba margarino;
200 g cukraus;
2 kiaušiniai.

Varškės kremui:

500 ml pieno;
1 pak. grietininio pudingo miltelių;
190 g cukraus;
2 kiaušiniai;
500 g varškės;
2 pak. vanilinio cukraus;
2 valg. š. romo;
720 ml indelis konservuotų vyšnių be kauliukų.

Trupiniams:

300 g miltų;
150 g sviesto;
300 g cukraus.
GAMINIMAS:

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti įdubimo kraštuose, o į vidurį suberti cukrų ir įmušti kiaušinius. Viską suminkyti į vientisą masę ir 30 min. laikyti šaltai.

Iš varškės kremui skirtų pudingo miltelių, pieno ir 50 g cukraus paruošti pudingą- maišant užvirinti ir ataušinti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Varškę sumaišyti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi, tryniais bei romu. Sudėti pudingą. Baltymus išplakti iki standžių putų ir taip pat įmaišyti į varškės masę.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 10 min. Vyšnias nuvarvinti. Uogas išdėlioti ant pagrindo, o viršų aptepti varškės kremu.

Trupiniams skirtus miltus sumaišyti su sviestu bei cukrumi. Suminkyti trupinius. Juos suberti ant varškės kremo. Pyragą kepti dar apie 45 min.


Vyšnių ir varškės pyragas su trupiniais