Mielines Bandeles su riesutais ir razinomis


Mielines Bandeles su riesutais ir razinomis receptas

Kaip suaktyvinti mieles?

Kaip suaktyvinti mielesMielės – gyvi organizmai, norint juos suaktyvinti reikia šilumos ir cukraus. Visą mielių kiekį, kurį naudosite tešlai, įdėkite į nedidelį indelį, įpilkite šilto vandens (27-29⁰ C), truputėlį cukraus ir šiek tiek miltų, viską išmaišykite mieles iki grietinės konsistencijos masės. Palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 20 min. Per šį laiką mielių masė turėtų padidėti, tuomet ją galima naudoti tešlai.


Kokios geriuasios migdolų savybės ?

geriuasios migdolų savybėsMigdolai, tai migdolo riešutai, augantys ant migdolo medžio, kuris dažniausiai auginamas Viduržemio jūros regione, JAV, Australijoje ir Kinijoje, tačiau atkeliavęs yra iš Artimaisiais rytais vadinamo regiono (Iranas, Saudo arabija ir t.t.), ten jis ir dabar auga natūraliai. Migdolai vadinami riešutų karaliais, kadangi jie laikomi pačiais naudingiausiais riešutais žmogaus organizmui, dėl sukaupto didelio kiekio svarbių maistinių medžiagų. Migdolus galima valgyti šviežius arba naudoti maisto ruošimui, jie puikiai tinka kepiniams, salotoms, taip pat prie įvairių mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalų. Tai ne tik sveikas, bet ir skanus maistas.
 

Kodel razinos yra sveikiausias maisto produktas?

Razinos, maži perlai yra gausus geležies šaltinis, kuris padeda kraujui transportuoti deguonį. Razinos ypač sveika moterims “tomis” dienomis. Pusė puodelio razinų turi 218 kcal., 0 gr. riebalų, 3 gr. skaidulų. Pagardinkite savo rytinę košę sauja razinų.
 

Kokia cinamono nauda mūsų organizmui ?

cinamono nauda sveikatai
cinamonas – populiarus prieskonis, kuriame gausu medžiagos, vadinamos cinamaldehidu. Būtent pastarasis atsakingas už daugelį cinamono teigiamų savybių sveikatai.Cinamone esantys antioksidantai turi antiuždegiminį efektą, kuris gali sumažinti įvairių ligų riziką.Cinamonas gali sumažinti cholesterolį, trigliceridus bei kraujo spaudimą – per dideli šių rodiklių lygiai dažnai susiję su įvairiomis širdies ligomis.