Šokoladiniai keksiukai su kakava

Šokoladinių keksiukų receptas
Šokoladiniai keksiukai su kakava

Šokoladinių keksiukų receptas

INGREDIENTAI:
Kiaušinis,
stiklinė miltų,
cukraus,
100 g sviesto,
200 ml karšto vandens,
4 šaukštai kakavos miltelių,
šaukštelis kepimo miltelių,
nutarkuota citrinos žievelė,
pusės citrinos sultys,
pusė šaukštelio sodos,
šaukštelis vanilinio cukraus.

GAMINIMAS:

Miltus persijokite ir sumaišykite su cukrumi, kakava, kepimo milteliais, soda, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Į masę įmaišykite plaktą kiaušinį, supilkite tirpintą sviestą, masę gerai išsukite, tada iš lėto supilkite karštą vandenį.

Tešlą išpilstykite į 10 riebalais pateptų keksiukų formelių. Kepkite apie 15-18 min., kai atvės, išimkite iš formelių. Tiekite su raudonaisiais serbentais. Šiuos keksiukus galite papuošti ir baltu glaistu.

Puodelį cukraus pudros sumaišykite su 2 šaukštais citrinų sulčių ir saldžia mase aptepkite keksiukais.

Šokoladiniai keksiukai su kakava