Cinamoniniai keksiukai

Cinamoniniai keksiukai
Cinamoniniai keksiukai



INGREDIENTAI:
Tešlai:
120 g sviesto,
80 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
3 kiaušiniai,
250 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukšteliai cinamono,
80 ml pieno,

glazūruotų migdolų.

Kremui:
150 g juodojo šokolado,
70 g sviesto,
žiupsnelis vanilinio cukraus,
100 g cukraus pudros.
GAMINIMAS:

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, supilti pieną ir gerai išmaišyti.

Dvylika popierinių keksų formelių sudėti į kepimo skardą ir iki pusės pripildyti tešlos. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Kepinius sudėti ant grotelių pusvalandžiui ataušti. Nupjauti
atvėsusių keksiukų viršūnes ir jas padalyti per pusę.

Šokoladą sutrupinti ir ištirpinti dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu. Supilti lydytą sviestą, suberti vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir gerai išsukti.

Atvėsusią šokolado masę supilti į konditerinį švirkštą ar maišelį ir kremo gausiai užspausti ant keksiukų. Viršų papuošti įvairių spalvų glazūruotais migdolais ir keksiukų puselėmis.