Riešutų pyragas

Riešutų pyragas

Riešutų pyragas

INGREDIENTAI:
T e š l a i:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g sviesto,
kiaušinis,
žiupsnelis druskos.


Į d a r u i:
3 stiklinės karijų,
graikinių arba lazdynų riešutų (galima naudoti ir riešutų mišinį),
pusė stiklinės rudojo cukraus,
pusė stiklinės medaus,
2 šaukštai sviesto,
3 šaukštai riebios grietinėlės.
GAMINIMAS:

Skardą išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite riešutus ir 5 min. paskrudinkite orkaitėje. Ant stalo suberkite miltus, cukrų ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytus riebalus. Sukapokite viską peiliu, kad susidarytų biri masė. Sustumkite į krūvą, padarykite įdubą, įpilkite 3 šaukštus vandens, įmuškite kiaušinį. Išminkykite tešlą.



Suvyniokite į plėvelę ir valandą palaikykite šaldytuve. Iškočiokite apskritą lakštą, išklokite juo kepimo formą. Pašaukite į 210 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 10 min. Palikite atvėsti. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, įmaišykite medų ir grietinėlę, kaitinkite, kol ištirps cukrus. Kai karamelė užvirs, įmaišykite riešutus. Sukrėskite įdarą ant tešlos papločio, kepkite 20 min. Atšaldykite