Trupininis varškės pyragas

Trupininis varškės pyragas Trupininis varškės pyragas

INGREDIENTAI:
Trupininei t e š l a i:
270 g miltų,
100 g cukraus,
200 g ištirpinto sviesto.

Varškės į d a r u i:
500 g varškės,
140 g cukraus pudros,
1 pakelio vanilinio pudingo miltelių,
1 pakelio vanilinio cukraus,
2 kiaušinių,
250 g rabarbarų.

GAMINIMAS:

Miltus, cukrų ir sviestą sudėkite į dubenį ir išminkykite tešlą. 2/3 tešlos trupindami sudėkite į nedidelę skardą, išklotą kepimo popieriumi, gražiai paspauskite ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Likusią tešlą padėkite į šaldytuvą. Kol pagrindas kepa, paruoškite varškės masę: cukraus pudrą, vanilinį cukrų bei pudingo miltelius sumaišykite kartu su varške bei kiaušiniais.



Išplakite iki vientisos masės. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Apkepusį pagrindą išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite. Tada ant jo dėkite varškės masę ir išdėliokite rabarbarus. Liko užtrupinti arba galite sutarkuoti likusią tešlą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 45 min.