Varškės pyragas

Varškės pyragas
Varškės pyragas

INGREDIENTAI:

Pakelis sviesto,
kiaušinis,
2,5 stiklinės miltų,
šaukštas grietinės,
pakelis vanilinio cukraus.

Į d a r u i:
3 pakeliai riebios varškės,
indelis kondensuoto pieno,
nutarkuota citrinos žievelė,
pusės citrinos sultys,
2 šaukšai sviesto.

GAMINIMAS:

Ant medinės lentelės suberkite persijotus miltus ir vanilinį cukrų. Suformuoto kauburėlio viduryje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį ir sukrėskite grietinę. Aplink miltus išdėliokite nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą ir kapokite tešlą peiliu, kol susidarys vientisa masė.

Tada ją suminkykite ir padėkite į šaldytuvą. Tešlą sutarkuokite stambia trintuve ir sukrėskite į skardą. Paruoškite į d a r ą: varške iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su atskirtais kiaušinių tryniais, kondensuotu pienu ir nutarkuota citrinos žievele, tada palengva įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.

Varškės įdarą krėskite ant tarkuotos tešlos, ant viršaus dėkite sviesto drožlelių ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40-45 minutes.