Karamelinis bruknių pyragas

Karamelinis bruknių pyragas
Karamelinis bruknių pyragas

INGREDIENTAI:
T e š l a i:
90 g kvietinių miltų,
2 šaukštų cukraus,
50 g sviesto,
1 šaukšto vandens.

Į d a r u i:
135 g cukraus,
200 ml grietinėlės,

180 g bruknių.

K r e m u i:
100 ml grietinėlės,
1/2 šaukštelio cinamono.
GAMINIMAS:

Sumaišykite miltus, cukrų, sviestą. Supilkite vandenį, viską suminkykite. Paruoštą tešlą iškočiokite ir sudėkite į formą. Kepkite 10 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Paruoškite įdarą: ištirpdykite cukrų (kol parus), supilkite plaktą grietinėlę.



Masę virkite, kol cukrus ištirps. Į dubenį suberkite bruknes, ant viršaus užpilkite karamelinį sirupą. Išmaišykite ir sukrėskite ant iškepto papločio. Išplakite grietinėlę ir užberkite cinamono.