Keksas su slyvomis

Keksas su slyvomis
Keksas su slyvomis

INGREDIENTAI:
6 didelės slyvos (gali būti šviežios ar džiovintos),
150 g sviesto,
pusė stiklinės cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1,5 stiklinės miltų,
šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių,
pagal skonį vanilinio cukraus,
cinamono,
citrinų sulčių,
maltų gvazdikėlių.
GAMINIMAS:

Slyvas nuplaukite (jei naudosite džiovintas, pamirkykite), perpjaukite per pusę, išimkite
kauliukus. Kiekvienos slyvos paviršių keliose vietose įpjaukite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir
iki purumo išsukite su cukrumi ir sviestu. Suberkite prieskonius, supilkite citrinų sultis ir gerai išmaišykite.

Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir pamažu suberkite į tešlos masę. Baltymus išplakite iki standžių putų ir palengva, kabinant šaukštu iš apačios į viršų, įmaišykite į tešlą. Kekso formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais.

Dalį paruoštos tešlos supilkite į kepimo formą, per centrą įberkite slyvų ir sukrėskite likusią tešlą. Per vidurį uždėkite kelis slyvų gabalėlius. Keksą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.