Keksiukai su marcipanų ir džemo įdaru

Keksiukai su marcipanų ir džemo įdaru
Keksiukai su marcipanų ir džemo įdaru

INGREDIENTAI:
T e š l a i:
100 g sviesto,
1 stiklinė pieno,
1 kiaušinis,
migdolų esencijos,
2 stiklinės miltų,
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių,
1/2 stiklinės cukraus,
2 arb. šaukšteliai vanilinio cukraus,
1/2 arb. šaukštelio druskos,
2 šaukštai kokosų drožlių.

Į d a r u i:
60 g migdolų,
60 g cukraus pudros,
40 ml brendžio,
1 šaukštas vandens,
aviečių džemo,
migdolų drožlių keksiukams pabarstyti.
GAMINIMAS:

Iš migdolų, cukraus pudros, brendžio ir vandens pagaminkite marcipaninę masę. Ją 3-4 val. palaikykite šaldytuve. Iš marcipaninės masės šlapiomis rankomis suformuokite 12 rutuliukų su aviečių džemo įdaru. Juos padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite keksiukų tešlą. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite.

Supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, įlašinkite truputį migdolų esencijos. Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kokosus. Viską gerai išsukite su sviesto, pieno ir kiaušinio mišiniu. Masė turi būti šiek tiek tirštesnė nei grietinė, tačiau lengvai tįsti nuo šaukšto. Į kepimo skardą išdėliokite keksiukams kepti skirtas formeles ir išpilstykite pusę tešlos.

Į kiekvieną formelę įdėkite po marcipaninį rutuliuką ir užliekite likusia mase. Apibarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 min.