Plikyti pyragėliai su mėlynėmis
INGREDIENTAI:
T e š l a i:
50 g sviesto,
150 g miltų,
1 stiklinė vandens,
25 g g krakmolo,
4-5 kiaušiniai,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
K r e m u i:
50 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
50 g sviesto,
150 g miltų,
1 stiklinė vandens,
25 g g krakmolo,
4-5 kiaušiniai,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
K r e m u i:
50 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
0,5 l pieno,
0,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštai alkoholinės uogų trauktinės,
2/3 l mėlynių,
cukraus pudros pabarstymui.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų paruoškite plikytą tešlą. Ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos konditeriniu švirkštu formuokite pyragėlius. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Iš sviesto, miltų, pieno ir cukraus paruoškite plikytą kremą. Į jį įmaišykite trauktinės ir nuplautas bei nusausintas mėlynes. Atvėsusius pyragėlius perpjaukite pusiau or pripildykite juos kremo. 20 min. palikite šaltai. Patiekdami pabarstykite cukraus pudra.
Iš sviesto, miltų, pieno ir cukraus paruoškite plikytą kremą. Į jį įmaišykite trauktinės ir nuplautas bei nusausintas mėlynes. Atvėsusius pyragėlius perpjaukite pusiau or pripildykite juos kremo. 20 min. palikite šaltai. Patiekdami pabarstykite cukraus pudra.