Pyragas su Vyšniomis

Pyragas su Vyšniomis
Pyragas su Vyšniomis


INGREDIENTAI:
T e š l a i:
7 kiaušinių,
200 g cukraus,
7 valg. šaukštų miltų (su vidutiniu kaupu),
3 valg. šaukštų krakmolo,
2 valg šaukštų acto,
2 valg. šaukštų grietinės,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
1 pak. kokosų drožlių.


K r e m u i:
500 ml pieno,
50 g cukraus,
50 g miltų,
1 kiaušinio,
3 trynių,
vanilės,
2 valg. šaukštų vyšnių kisieliaus miltelių.
GAMINIMAS:

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. 7 baltymus ir 3/4 kiekio cukraus suplakite su 3 šaukštais krakmolo ir 1 šaukšteliu kepimo miltelių. Sumažinkite plaktuvo greitį, dėkite po šaukštą miltų mišinio ir atsargiai išmaišykite. Kiaušinių trynius suplakite su likusiu cukrumi iki baltumo, dėkite 2 šaukštus grietinės ir išmaišykite.



4 šaukštus miltų išmaišykite su 1 šaukšteliu kepimo miltelių, sudėkite į trynius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais. Dėkite baltymų masę, pabarstykite kokosų drožlėmis, tada uždėkite trynių masę. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30-35 min., kol įbedus ir ištraukus medinį pagaliuką, jis liks sausas.




Išvirkite kremą. Miltus sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile. Pieną pakaitinkite iki virimo, bet neužvirkite. Plona srovele pilkite į miltų ir kiaušinių mišinį nuolat maišydami šluotele. Kaitinkite masę ant mažos ugnies nuolat maišydami, kol pradės tirštėti, suberkite du šaukštus vyšnių kisieliaus ir gerai išmaišykite.

Gautą masę tepkite ant atvėsinto pyrago pagrindo. Puoškite šokolado glajumi, džiovintomis vyšniomis ir migdolų lapeliais.