Varškės pyragas

varskes pyragasvarskes pyrago receptas


Varskes pyrago receptas



varskes pyrago kepimas

Purus Varškės pyragas 

Puraus pyrago paslaptis slypi tešloje, į kurią turi patekti oro. Tad dėdami ingredientus turime galvoti, kaip į kiekvieną iš jų “įmaišyti” kuo daugiau oro.  
Puriems pyragams kepti labiausiai tinka aukščiausios rūšies kvietiniai miltai. 

 Šie miltai yra lengvi ir smulkūs, todėl ypač gerai kyla. Miltus labai svarbu gerai išsijoti - šitaip į juos pateks daugiau oro, o tai reiškia ir daugiau purumo tešlai. Puraus pyrago tešlai, jeigu leidžia receptas, patartina naudoti ne pieną, bet mineralinį vandenį, kurį geriausia sumaišyti su trupučiu citrinos sulčių ar citrinos rūgšties. Šios rūgštys padeda plėstis vandenyje esantiems burbuliukams, kurie suteikia pyragui dar daugiau lengvumo.  

Ruošdami tešlą visada atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Baltymus gerai išplakite plaktuvu, kad jie taptų purūs, kupini oro. Labai svarbu baltymų neperplakti, nes tuomet jie praranda savo purumą ir vėl tampa skysti. Kai pakėlus plaktuvą, baltymų “kepurėlės” yra standžios, nesubliūkšta, vadinasi, baltymai yra paruošti, daugiau jų plakti nebereikia. Baltymus į tešlą patartina įmaišyti mediniu šaukštu labai atsargiai ir lėtai, kad išliktų jų purumas ir lengvumas.  

Pyragui pasaldinti patariama naudoti baltąjį cukrų, mat jis yra lengviausias, su juo gaminys greičiau iškyla orkaitėje. Taip paruoštą tešlą nieko nelaukdami šaukite į iš anksto įkaitintą orkaitę, kad gaminiui naudojami baltymai nespėtų susmegti. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje nuo 20 iki 40 minučių. Ar jūsų purusis pyragas iškepęs, galima patikrinti į jį įbedus medinį pagaliuką - jeigu ant pagaliuko nėra tešlos likučių, galite drąsiai traukti jį iš orkaitės, atvėsinti ir tiekti ant stalo.

Komentarai