Biskvitiniu pyragėliu su grietinėlės kremu ir vynuogėmis receptas
Autorius:KarolinaViena iš dažniausių klaidų, kurios daromos gaminant biskvitą, yra per daug ir per įmantrūs ingredientai.Purų ir skanų biskvitą galima pagaminti iš mums įprastų, kiekvienoje parduotuvėje randamų produktų. Žinoma, jau išmokus gaminti pagal paprasčiausią receptą, jį visada galima paįvairinti įvairiais pagardais, tačiau tai reiktų daryti jau mokant kepti įprastą biskvitą.
Orkaitę visada įjunkite dar nepradėję maišyti biskvito masės, kad tešla per ilgai nestovėtų.Jai patiko biskvitiniu pyrageliu receptas -- rekomenduoju--Varskes pyragas
Gaminimas: Kaip pagaminti biskvitinius pyragelius
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti dubenėlyje su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Kitame dubenėlyje baltymus išplakti su druska iki standžių putų. Juos dėti ant trynių masės. Maltus riešutus sumaišyti su miltais bei kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti.
Kepimo skardą iškloti pergamentiniu popieriumi ir ištepti riebalais. Tolygiai paskirstyti tešlą. Kepti orkaitėje apie 15 min. Nuo iškepusio biskvito nuimti pergamentinį popierių (prieš tai sudrėkinus šaltu vandeniu). Ataušinti ir lygiai apipjauti kraštus.
Vynuoges nuplauti šaltu vandeniu ir padėti, kad nuvarvėtų skystis. Uogas perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Grietinėlę išplakit iki standžios konsistencijos. Pasaldinti vaniliniu cukrumi. Pusę grietinėlės sudėti į konditerinį švirkštą ir laikyti šaldytuve. Likusią grietinėlę tolygiai tepti ant biskvito.
Sviestą įkaitinti keptuvėje. Jame apie 2 min. paskrudinti migdolų plokšteles, kad parusvėtų. Riešutus atvėsinti. Biskvitą aštriu peiliu supjaustyti 4 cm pločio ir 7 cm ilgio keturkampiais. Ant jų uždėti vynuogių puseles, papuošiant jas konditeriniu švirkštu išspaustomis grietinėlės rožytėmis. Atvėsusius migdolus berti ant pyragėlių. Juos patiekti iš karto, o jei tai neįmanom, laikyti šaldytuve.
Slaptas biskvito ingredientas – oras
Slaptas biskvito ingredientas – oras „Didžiausias iššūkis gaminant biskvitą yra sugebėjimas išlaikyti tinkamą konsistenciją, kad jis iškiltų“, yra dar keli triukai, kurie padeda tai padaryti. Kadangi pagrindinis biskvito ingredientas yra oras, patarimas maišymui naudoti ne medinį, o metalinį šaukštą. Taip pat patartina naudoti kuo šviežesnius kiaušinius, nes jie turi daugiau oro.